Przed wyprawą na zimny spacer, kiedy mróz skrzypi pod nogami.
Ciepłe, bo ciepłe lubię najbardziej.
Jadłam taką ostatnio w Krakowie, pyszna.
Tak niewiele trzeba, żeby smakowało.
Potrzeba:
2 duże kromki chleba, pół kulki mozzareli, garść czarnych oliwek, łyżkę kaparów, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, sól i pieprz.
2 duże kromki chleba smarujemy masłem
Czarne oliwki pomieszaj z kaparami w małej miseczce, dodaj 2 łyżeczki oliwy, trochę soli i pieprzu.
Wrzuć do blendera, zmiksuj. Posmaruj pastą chleb, połóż na nią mozzarellę, dodaj kilka listków bazylii. Przykryj drugą kromką - włóż do opiekacza lub do piekarnika. Pozwól mozzarelli lekko się rozpłynąć. I... smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wiadomośći cieszą :)