O mnie

Moje zdjęcie
Gotowanie to takie moje czary-mary. Zabawa, której efekt nigdy do końća nie jest mi znany. Chyba nie przestanę się dziwić, że tak zwykłe składniki są potrzebne do wykonania czegoś niezwykłego. Lubię dreszczyk emocji, kiedy ciasto rośnie w piekarniku i nie cierpię czekania, kiedy musi ostygnąć. Zapraszam na proste, smaczne małe "co nieco"!

7 sierpnia 2012

Kurczak z mango

Wraca era gotowania.
Wraca ochota, wracają pomysły

Tak trzymać!

A dzisiaj bardzo prosty kurczak w mango






































a wszystko czego nam trzeba to:

2 woreczki ryżu
2 piersi z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki  sosu słodko kwaśnego np. Tao Tao
1 mango

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Pierś z kurczka kroimy w paski, dusimy w małej ilości wody z oliwą z oliwek. Solimy, dodajemy pieprzu do smaku. Kiedy woda wyparuje, dodajemy sosu słodko kwaśnego i pokrojone w paseczki mango. Dusimy jeszcze chwilkę. Podejemy. Pycha!


A do przygotowań proponuję posłuchać:



miłego !


5 komentarzy:

  1. Pyszny kurczak!
    Połączenia mięsa lub ryby z owocami to moje ulubione smaki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności! Narobiłaś mi ochoty na takiego kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm! kurczak w towarzystwie slodkich owocow - uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kilka składników, a jaki efekt;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mango nigdy nie próbowałam, ale w takiej wersji wydaje się być smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Wiadomośći cieszą :)