Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Delikatne, wprost rozpływające się w ustach- polędwiczki.
Pomysł na: szybki i elegancki obiad- w sam raz dla dwojga.
30- 40 dag polędwicy wieprzowej, sól, pieprz, zioła
oliwa z oliwek
świeża bazylia
sól
SOS
1 łyżka sosu sojowego
1, 5 łyżeczki musztardy francuskiej
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki przegotowanej wody
1, 5 łyżeczki mąki pszennej (ja dodałam typ 2000- grubo mielona)
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
STEP BY STEP
Polędwiczki kroimy na plastry o grubości ok 1 -1,5 cm, przyprawiamy solą i pieprzem, ziołami-smażymy z dwóch stron na patelni (nie trzeba dużej ilości tłuszczu).
Kaszę jaglaną zalewamy wodą z odrobiną oliwy z oliwek (lub masła) - proporcje z opakowań: 2 szklanki wody/na/ 1 szklankę kaszy- ja dolewam wody znacznie więcej. Gotujemy ok 15 min, sprawdzając czy kasza się nie przypala, w razie gdy woda wyparuje, a kasza jest jeszcze twarda dodajemy wody. Do ugotowanej kaszy dodajemy szczyptę soli i drobno pokrojoną bazylię.
SOS- łączymy wszystkie składniki, delikatnie podgrzewamy cały czas mieszając.
Bon appetit!
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wiadomośći cieszą :)