Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Czas na wiosenne makarony!
Jedne z moich ulubionych- FARFALLE. Dzisiaj w wersji z cukinia, fasolką szparagową i szynką szwarcwaldzką- a to wszytsko skropione sosem z oliwy z oliwek, ziół i nutą sosu sojowego.
Do dzieła!
Makaron kokardki/ farfalle
szczypta soli
1 mała cukinia
150-200 g fasolki szparagowej-u mnie żółta
opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (100 g)- dla wegetarian polecam w tym miejscu czerwoną paprykę
ostra papryka, pieprz, zioła prowansalskie
olej rzepakowy
SOS
1-2 łyżek oliwy z oliwek, pół łyżeczki sosu sojowego, tymianek, zioła prowansalskie, oregano.
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Makaron gotujemy al dente-ok 10 min w osolnej wodzie
Copyright:http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Fasolkę gotujemy ok 10 minut po czym odcedzamy i podsmażamy bez tłuszczu dodając zioła.
Szynkę szwarcwaldzką kroimy na cieniutkie paseczki (pasek z tłuszczem odkrajamy) i smażymy bez tłuszczu.
SOS: oliwę mieszamy z sosem sojowym, ziołami.
Wszystko mieszamy.
Smacznego!!!!
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Fantastyczne przepisy! Przypadkiem wpadłam na Twojego bloga. Zainspirował mnie bardzo mocno. Kuchnia przez najbliższe dni będzie narażona na niemałe oblężenie :)
OdpowiedzUsuń