Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Pyszne, chrupiące płatki- polecam do zrobienia "przy okazji" pieczenia ciasta (np na końcu).
Świetny dodatek do jogurtu.
Składniki- kombinacji i przepisów jest całe mnóstwo-dla mnie liczy się prosta zasada- lubię/mam-dodaję, nie lubię/ nie mam-nie dodaję:)
płaki owsiane błyskawiczne- szklanka
płatki owsiane zwykłe- szklanka
żurawina- 100 g
słonecznik łuskany- 100 g
siemie lniane- 50 g
2 łyżeczki miodu, 2 łyzeczki cukru
miód do polania (ok 2 łyżeczek)
Wszystkie płatki mieszamy i przesypujemy na szeroką blaszkę. Polewamy miodem połączonym z wodą. W połowie pieczenia polewamy dodatkowo miodem w różnych miejscach.
Ważne- często mieszamy podczas pieczenia
trwa to ok 7-10 minut, w temperaturze ok 180 stopni.
Polecam!
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
mmm.. wygląda apetycznie ! ;D
OdpowiedzUsuńGranolę zawsze zabieram do pracy jest to super smaczne i pożywne śniadanie. Mam taką samą zasadę jak ty dodaje co mam i co lubię:)
OdpowiedzUsuńobok granoli nie mogę przejść obojętnie :) pysznie Twoja wygląda
OdpowiedzUsuńDo jogurtu najlepsza!
OdpowiedzUsuńuwielbiam!
OdpowiedzUsuńnic dodac, nic ując ;]
Wygląda pysznie, tylko nie napisała Pani, jak długo i w jakiej temperaturze piec ;)
OdpowiedzUsuńrzeczywiście. już się poprawiam. pieczemy w temp. 180 stopnii, ok 7-10 min max.
OdpowiedzUsuńja w trakcie pieczenia dodatkowo mieszam granole, wtedy rumieni się równomiernie. dzięki za czujność:)