Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Zabiegany tydzień. Wszystko na szybko- cierpi na tym moja kuchnia. Do tego chwilowy komputerowy wstręt po "godzinach pracy". Ot, taka krótka przerwa.
Ale zielony talerz powraca.
Dzisiaj camember w panierce z czubrycy a do tego szparagi. Zielono ma być... i będzie:)
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
All what you need:
1 ser camembert
1 jajko
mąka pszenna razowa (np typ 2000)
czubryca( dużo czubrycy)
sól, pieprz
olej słonecznikowy
pęczek zielonych szparagów
sól, pieprz
SOS: 1, 5 łyzki ziaren sezamu,
łyżka sosu sojowego
oliwa z oliwek
STEP BY STEP:
SER: camember przecinamy na 3 "węższe" serki. Obtaczamy w doprawionym, roztrzepanym (uwielbiam to słowo) jajku, następnie w czubrycy. Kolejny raz obtaczamy w jajku a następnie w mące razowej.
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Wrzucamy na olej słonecznikowy, przewracamy bardzo deliatnie. Jeśli serek zaczyna nam się rozpływać, zawsze można go złożyć na pół- też wygląda ciekawie.
SZPARAGI: cieniutkie, zielone szparagi płuczemy w wodzie, ucinamy 3-4cm końcówki. Przy "grubszych sztukach" można delikatnie obrać trzonek. Będą wtedy bardziej delikatne. Tak przygotowane-wkładamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 10-12 min.
SOS: na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Kiedy lekko się zarumienią dodajemy sos sojowy-uwaga-sos natychmiast wyparowuje, pozostawiając tylko aromat. Dodajemy oliwę z oliwek.
GOTOWE:)
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wiadomośći cieszą :)