Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Chyba nie ma prostszej zupy! W mojej kuchni- prawdziwy hit.
Wystarczy zaledwie pół godziny, a na talerzu jest już zielono. Do tego zapach prażonych migdałów- uwielbiam.
All what you need:
świeże brokuły- 1 bukiet :)
150 gram kalafiora ( do 10 różyczek)- wersja light zamiast ziemniaka
1 cebula
1 mały korzeń pietruszki
kawałek selera
śmietana 12% lub 18 % do zup
płatki migdałów
1-2 ząbki czosnku
kostka rosołowa (opcjonalnie)
sól, pieprz
STEP by step
Wszystkie warzywa wrzucamy do lekko osolonej wody, gotujemy do miękkości- powstanie nam bulion warzywny. Kostkę rosołową można dodać w trakcie gotowania (dla ceniących naturalny smak zupy bez "ulepszaczy" polecam solidne doprawienie przyprawami w zamian).
Po ugotowaniu, całość miksujemy blenderem- powinna powstać konsystencja kremu. Dodajemy 1-2 ząbków czosnku, ok 70 ml śmietanki, przyprawiamy solą i pieprzem.
Migdały prażymy na suchej patelni-posypujemy nimi krem przed podaniem.
i....
GOTOWE!!!!
Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wiadomośći cieszą :)