O mnie

Moje zdjęcie
Gotowanie to takie moje czary-mary. Zabawa, której efekt nigdy do końća nie jest mi znany. Chyba nie przestanę się dziwić, że tak zwykłe składniki są potrzebne do wykonania czegoś niezwykłego. Lubię dreszczyk emocji, kiedy ciasto rośnie w piekarniku i nie cierpię czekania, kiedy musi ostygnąć. Zapraszam na proste, smaczne małe "co nieco"!

23 czerwca 2011

Szparagi w cieście francuskim

Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/





































Na szybko, na zielono, na kolacje...
Szparagi w cieście francuskim z papryczką chili- o tak!

i tak mało potrzeba:

Bukiet szparagów
ciasto francuskie (gotowe)
papryczka chili-przyprawa



Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Szparagi blanszujemy we wrzątku przez 5 minut. Odcedzamy.

Ciasto francuskie kroimy na cienkie paseczki, po czym owijamy nimi szparagi w 3/4 długości.
Posypujemy papryką.

Pieczemy ok 15-20 min, aż ciasto się lekko zarumieni.

Gotowe!

Copyright: http://kuchniamagnifique.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wiadomośći cieszą :)